2021. április 29., csütörtök

Szibériai mézbogyó magok..............Lonicera kamtschatica................./5MAG/...NÖV.-078 - Jelenlegi ára: 850 Ft


 
"Lonicera kamtschatica"
Elterjedése
Mérsékelt éghajlatú területeken fordul elő. Észak-Amerikában, illetve Szibériában őshonos. A Távol-Keleten mindenfelé termesztik, különösen népszerű Japánban, ahol hasukappunak hívják.
Megjelenése
1, 5 m magasra növő bokor. Termése kék, mézédes kb. 2 cm-es bogyó.
Életmódja
Teljesen fagyálló, igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél. Kiskertekben és edényben is tartható. Termése májusban érik be.
Felhasználása
Ehető gyümölcse sok C- és sok B-vitamint, valamint antioxidánst (antociánt) tartalmaz. Japánban lekvárt, italt és fagylaltot is készítenek belőle. Látványos termései miatt díszbokornak is ültetik.
Gyümölcse körülbelül május körül érik be (de ez sok mindentől függ). Íze savanykás, kicsit hasonlít az áfonyáéra. Virágai viszont már jóval korábban megjelennek, már március elejétől
Habár a növény önporzós, ajánlott porzó-társakat ültetni a közelébe, így terméshozamát növeljük meg.
Onnan tudjuk, hogy gyümölcsei megértek, ha színük sötétkékké váltak és enyhén megpuhultak.
A tápoldatozás nem kötelező, a növény teljesen megvan nélküle is. A terméshozatal után a bokor abbahagyja a növekedést, és majd tél végén éled fel újra.
Lonicera kamtschatica, vagyis a mézbogyó egy Szibériában őshonos cserje, mely értékes gyümölcse miatt egyre népszerűbb
A termőhelyre kevéssé igényes növény. Gyakorlatilag bármilyen talajon megél, kivéve a nehéz agyagtalajokat és a kiszáradásra hajlamos, tápanyagszegény homoktalajokat. Optimális pH-igénye 5, 5-6, 5 közötti (tűréshatár: pH 5-8). Szereti a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású területeket. Erősen fagyzugos, belvizesedésre hajlamos, valamint déli fekvésű, szeles, kiszáradásra hajlamos területek nem alkalmasak termesztésére. Fényigényes, félárnyékos helyen a termésmennyiség és a gyümölcsméret csökkenésével kell számolnunk. Kiskertekben, balkonokon konténerben is jól nevelhető. Jól tolerálja az erősebb légszennyezést.
Fagytűrő növény, vesszői akár a – 45 oC-os, zöld hajtásai a – 18 oC-os fagyokat is túlélik károsodás nélkül. Korán virágzik, a kinyílt virágok nem fagyérzékenyek, – 7 oC-on sem fagynak el. Virágzása elhúzódó, 20-25 napig tart. Idegen megporzást igényel, ezért legalább két, azonos időben virágzó fajtát ültessünk
 
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
 
 
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 850 Ft
Az aukció vége: 2021-04-30 08:54 .